Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
Snackgurka
1 st
Rött äpple
½ st
Bladpersilja
20 g
Rött äpple
½ st
Kycklinglårfilé
300 g
Smör
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
1 ½ dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 641 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skär snackgurka i stavar. Klyfta halva äpplet och tärna resten. Grovhacka bladpersilja. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kyckling på medelhög värme ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera kycklinggryta med nykokt bulgur, gurkstavar, äppelklyftor och persilja.
Smaklig måltid!