Kycklinggryta med äpple och dragon

Kycklinggryta med äpple och dragon

3.77 (156)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Bulgur
125 g
(Vete)
Snackgurka
1 st
Rött äpple
½ st
Bladpersilja
20 g
Rött äpple
½ st
Kycklinglårfilé
300 g
Smör
(Mjölk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad dragon
½ msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
½ msk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
641 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skär snackgurka i stavar. Klyfta halva äpplet och tärna resten. Grovhacka bladpersilja. Dela kycklinglårfilé i mindre bitar. 
 Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kyckling på medelhög värme ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. 
Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, kycklingbuljong, torkad dragon, kinesisk soja, vitvinsvinäger och tärnat äpple. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Servera kycklinggryta med nykokt bulgur, gurkstavar, äppelklyftor och persilja. 
Smaklig måltid!