Lägre pris
Lägre pris
Laktosfri
Stekt fläskkarré rostade rotfrukter och äpple
3.65 (68)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- vitvinsvinäger
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
1 msk
Olja
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad timjan
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Rött äpple
1 st
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 668 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta morötter, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja. Krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme.
Pudra vetemjöl över pannan. Rör ner vatten, kycklingbuljong, torkad timjan, honung och vitvinsvinäger. Sjud ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Tärna äpple och strö över pannan med fläskkarré. Servera med nykokt ris och rostade rotfrukter.
Smaklig måltid!