Laktosfri
Nötfärsragu med auberginesallad och parmesan
4.08 (366)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
- vatten
Aubergine
1 st
Salt
2 krm
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Ruccola
30 g
Vitvinsvinäger
½ msk
Parmesanost
1 bit
Svartpeppar
Olivolja
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
1 påse
Mezze maniche rigate
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 743 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 87 g
- Protein: 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Skär aubergine i ca 2x2 cm stora bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Rör om efter halva tillagningstiden. Lägg i en salladsskål.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs och schalottenlök ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, pressad vitlök, tomatpuré, chili flakes (efter egen smak) och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finriv parmesan. Blanda aubergine med ruccola i salladskålen. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger och parmesan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda avhälld pasta med köttfärsragu. Servera med auberginesallad.
Smaklig måltid!