Chorizoragu med frasig gnocchi och pecorino
15-20
Laktosfri

Chorizoragu med frasig gnocchi och pecorino

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Gnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
500 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Riven pecorino (Mjölk)
25 g

Chorizoragu

Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Olivolja
Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Tomatpuré
1 msk

Sallad

Mixsallad
30 g
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 707 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 96 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Gnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten och låt stå till steg 4. Frys in resten av gnocchin.
  2. Chorizoragu: Klyfta rödlök och tomat. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs chorizofärs, lök, tomat, torkad timjan och pressad vitlök ca 3 min.
  3. Tillsätt vitvinsvinäger och tomatpuré. Fräs ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt.
  4. Gnocchi: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs väl avrunnen gnocchi på hög värme ca 4 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rör om då och då, tills gnocchin har fått jämn stekyta.
  5. Sallad: Lägg upp mixsallad på ett fat och ringla på vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Strö riven pecorino över den nystekta gnocchin. Servera chorizoragu med gnocchi och sallad.