Vegetarisk carbonara med svamp och soltorkade tomater
Laktosfri
Vegetariskt

Vegetarisk carbonara med svamp och soltorkade tomater

3.92 (514)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • pastavatten
  • äggulor
Linguine
200 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Soltorkade tomater
½ burk
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Pastavatten
1 dl
Äggulor
2 st
(Ägg)
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 613 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du bråttom? Använd gärna en vattenkokare när du kokar upp pastavattnet.

Grovhacka gul lök. Grovhacka champinjoner och soltorkade tomater.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan till steg 4.
Hetta upp lite olivolja (eller använd olja från burken med soltorkade tomater) i en rymlig stekpanna och stek lök, svamp och pressad vitlök ca 5 min, tills det fått fin färg. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Blanda svampfräset med nykokt pasta, hälften av den rivna parmesanosten, det sparade pastavattnet, soltorkade tomater och äggulor. 
Grovhacka ruccola. Servera svampcarbonara toppad med ruccola, resten av parmesanen och lite chili flakes.
Smaklig måltid!