Turkey ginger - kalkonwok med cashewnötter, ingefära och färsk chili
Laktosfri

Turkey ginger - kalkonwok med cashewnötter, ingefära och färsk chili

4.1 (113)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Jasminris
125 g
Japansk soja
50 ml
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Socker
1 msk
Majsstärkelse
2 tsk
Kalkonfärs
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Pak choy
1 st
Lime
1 st
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
691 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
80 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda japansk soja, vatten, socker och majsstärkelse i en skål.
Skala och finhacka ingefära och klyfta gul lök. Skiva röd chili, tänk på att färsk chili kan variera i hetta så smaka er gärna fram till lagom mängd.
 Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en bunke. Finstrimla pakchoy och blanda ner i bunken. Krydda med lite salt.
 Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 5 min, tills den börjar få fin färg. Tillsätt lök, ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner woksås, cashewnötter och röd chili. Låt koka ihop ca ½ min.
Servera kalkonwok med jasminris och pakchoysallad.
Smaklig måltid!