Sesamstekt svamp med pak choy och stekt ägg
20-30
Lägre pris
Laktosfri
Vegetariskt

Sesamstekt svamp med pak choy och stekt ägg

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • salt

Ris

Jasminris
125 g

Soja- och ingefärssås

Ingefära
½ bit
Vatten
2 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk

Stekt ägg

Neutral olja
Ägg (Ägg)
2 st

Pak choy

Neutral olja
1 msk
Pak choy
1 st
Salt
1 krm

Sesamstekt svamp

Champinjoner
200 g
Neutral olja
1 msk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Näringsvärde per portion
  • Energi 548 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Plocka bladen från pak choy.
  2. Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Soja- och ingefärssås: Vispa ihop riven ingfära, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.  
  4. Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
  5. Pak choy: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek pak choy hastigt på hög värme. Lägg på ett fat och krydda med salt. 
  6. Sesamstekt svamp: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, sesamfrön och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt soja- och ingefärssås till pannan, låt allt bli varmt.
  7. Servera sesamstekt svamp med jasminris och pak choy. Toppa med stekt ägg.