Laktosfri
Biff à la Lindström med kapris, rödbetor och timjansmör
4.18 (124)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- smör
- mjölk
- vetemjöl
- balsamvinäger
- vatten
- socker
Potatis
400 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
20 g
Vitlök
½-1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Salt
½ krm
Kokt rödbeta
⅓ förp
Kapris
½ burk
Ströbröd
½ förp
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
Vetemjöl
1 ½ tsk
Balsamvinäger
3 msk
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
Socker
2 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Kokt rödbeta
½ förp
Babyspenat
30 g
Kapris
½ burk
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 677 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 77 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ställ fram smör så att det är rumstempererat till punkt 3.
Klyfta potatis och gul lök. Lägg potatisen i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 15 min. Tillsätt löken och tillaga allt ytterligare ca 10 min.
Blanda ihop rumstempererat smör med pressad vitlök, torkad timjan och salt i en liten skål.
Skär kokta rödbetor i små tärningar. Häll av kapris. Blanda tärnad rödbeta, kapris, ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 2 biffar. Stek biffarna i en stekpanna med lite smör ca 2 min per sida. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 8 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå till punkt 5.
Värm upp den använda stekpannan. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt balsamvinäger, vatten, kinesisk soja, socker och kycklingbuljong, låt sjuda ca 2 min. Vänd ner rödbetor och babyspenat, sjud ytterligare 1 min.
Servera biff à la Lindström med rostad potatis, balsamicokokta rödbetor och timjansmör. Toppa med resten av kaprisen.
Smaklig måltid!