Mild kalkoncurry med äpple och basmatiris
20-30
Utan gluten
16
Points®värde per portion

Mild kalkoncurry med äpple och basmatiris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Mild kalkoncurry

Gul lök
1 st
Rött äpple
1 st
Neutral olja
½+½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Curry
2 tsk
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl

Till servering

Basmatiris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka gul lök och tärna rött äpple.
  2. Mild kalkoncurry: Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och fräs gul lök med tomatpuré och curry ca 1 min.
  3. Tillsätt ½ tsk neutral olja till stekpannan och fräs kalkonfärsen ca 4 min, tills den blir smulig. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  4. Rör ner hälften av äppeltärningarna (spar resten till servering), krossade tomater och vatten till stekpannan. Koka upp och sjud ca 10 min. 
  5. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Mild kalkoncurry: Blanda ner matyoghurt i stekpannan, låt allt bli varmt ca 1 min och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  7. Servera mild kalkoncurry med nykokt ris. Toppa med resten av äppeltärningarna.