Fiskgryta med torsk, dill och purjolök

Fiskgryta med torsk, dill och purjolök

3.87 (105)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Purjolök
½ st
Morot
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
2.5 dl
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
1 påse
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Dill
20 g
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
548 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Tvätta purjolök och morot, skär i tunna skivor. Hetta upp smör i en stekgryta och fräs grönsakerna ca 3 min. 
Strö över vetemjöl och rör om. Rör ner vitvinsvinäger, vatten, grädde och kycklingbuljong. Koka ca 5 min.
Grovhacka dill. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda ca 2 min. 
Vänd ner dillen i grytan och servera med kokt potatis.
Smaklig måltid!