Fiskgryta med torsk, dill och purjolök
15-20

Fiskgryta med torsk, dill och purjolök

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt

Fiskgryta

Purjolök
½ st
Morot
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
2.5 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Dill
20 g

Till servering

Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 548 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 46 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Fiskgryta: Tvätta purjolök och morot, skär i tunna skivor. Hetta upp smör i en stekgryta och fräs grönsakerna ca 3 min. 
  3. Strö över vetemjöl och rör om. Rör ner vitvinsvinäger, vatten, grädde och kycklingbuljong. Koka ca 5 min.
  4. Grovhacka dill. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda ca 2 min. 
  5. Vänd ner dillen i grytan och servera med kokt potatis.