Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Fiskgryta
Purjolök
½ st
Morot
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
2.5 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Dill
20 g
Till servering
Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 548 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 46 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Fiskgryta: Tvätta purjolök och morot, skär i tunna skivor. Hetta upp smör i en stekgryta och fräs grönsakerna ca 3 min.
- Strö över vetemjöl och rör om. Rör ner vitvinsvinäger, vatten, grädde och kycklingbuljong. Koka ca 5 min.
- Grovhacka dill. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda ca 2 min.
- Vänd ner dillen i grytan och servera med kokt potatis.