Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Purjolök
½ st
Morot
1 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
2.5 dl
Vispgrädde
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Dill
20 g
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 548 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta purjolök och morot, skär i tunna skivor. Hetta upp smör i en stekgryta och fräs grönsakerna ca 3 min.
Strö över vetemjöl och rör om. Rör ner vitvinsvinäger, vatten, grädde och kycklingbuljong. Koka ca 5 min.
Grovhacka dill. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda ca 2 min.
Vänd ner dillen i grytan och servera med kokt potatis.
Smaklig måltid!