Utan gluten
Stekt lax med kokt potatis, dill- och senapskräm och äppelsallad
4.22 (194)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Småpotatis
400 g
Dill
10 g
Matyoghurt
1 dl
Mild senap
1 msk
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
Dill
10 g
Grönt äpple
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm
Laxfilé
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 576 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten, dela stora potatisar i mindre bitar för kortare koktid.
Finhacka dill. Blanda dill, matyoghurt, mild senap, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Plocka dill. Tärna äpple. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt.
Krydda laxfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Servera stekt lax med kokt potatis, senapskräm och äppelsallad.
Smaklig måltid!