Stekt lax med kokt potatis, dill- och senapskräm och äppelsallad
15-20
Utan gluten

Stekt lax med kokt potatis, dill- och senapskräm och äppelsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vitvinsvinäger

Kokt potatis

Småpotatis
400 g

Senapskräm

Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mild senap (Senap)
1 msk
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar

Äppelsallad

Dill
10 g
Grönt äpple
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt
½ krm

Stekt lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 576 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Kokt potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten, dela stora potatisar i mindre bitar för kortare koktid.
  2. Senapskräm: Finhacka dill. Blanda dill, matyoghurt, mild senap, socker, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  3. Äppelsallad: Plocka dill. Tärna äpple. Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt. 
  4. Stekt lax: Krydda laxfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
  5. Servera stekt lax med kokt potatis, senapskräm och äppelsallad.