Mexikansk tallrik med svart ris, rostad sötpotatis, koriander och nachochips
15-20
Utan gluten
Vegetariskt

Mexikansk tallrik med svart ris, rostad sötpotatis, koriander och nachochips

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • rödvinsvinäger

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
1 krm
Mexikansk grillkrydda (Svaveldioxid)
1 förp

Refried beans

Svarta bönor
1 förp
Rödlök
1 st
Neutral olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vatten
¾ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Spiskummin
1 tsk

Till servering

Svart ris
125 g
Tomat
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Tomatsalsa
1 förp
Nachochips
50 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 697 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 110 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Koka upp 1 liter vatten och lägg ner svart ris. Koka ca 20 min. Häll av i durkslag. Klyfta sötpotatis.
  3. Rostad sötpotatis: Lägg sötpotatisklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills sötpotatisen fått fin färg. Krydda med mexikansk grillkrydda direkt de är klara.
  4. Refried beans: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor, tomatpuré, vatten, rödvinsvinäger, salt och spiskummin. Koka ca 5 min, tills det kokat ihop till en krämig konsistens.
  5. Klyfta tomat och smula fetaost. Fördela svart ris, rostad sötpotatis, refried beans, tomatsalsa, smulad fetaost, tomatklyftor och nachochips i fyra djupa tallrikar. 
  6. Servera mexikansk tallrik toppad med koriander.