Vietnamesisk sallad med knaperstekt fläskfärs, mynta, selleri och chili
20-30
0,8 kg CO2e
Laktosfri

Vietnamesisk sallad med knaperstekt fläskfärs, mynta, selleri och chili

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • neutral olja

Dressing

Röd chili
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk

Sallad

Selleristicks (Selleri)
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
2 st
Mynta
20 g

Knaperstekt fläskfärs

Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk

Tillbehör

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 631 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dressing: Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
  3. Sallad: Skiva selleristicks så tunt som möjligt. Finstrimla bananschalottenlök. Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i en skål och blanda med hälften av dressingen.
  4. Knaperstekt fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen frasig, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och japansk soja, fräs ytterligare ca 1 min. 
  5. Lägg upp ris i 2 tallrikar. Toppa med sallad och knaperstekt färs. Servera med resten av dressingen.