Crispy glazed tofu med asiatisk gurksallad
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Crispy glazed tofu med asiatisk gurksallad

3.78 (526)
Under 35 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • salt
  • vatten
Snackgurka
1 st
Röd chili
⅓ st
Koriander
10 g
Socker
½ tsk
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Salt
Tofu
230 g
(Sojabönor)
Majsstärkelse
2 + ½ msk
Olja
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 msk
Vatten
1 dl
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Jasminris
125 g
Lime
½ st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 602 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Skiva snackgurka tunt på längden med osthyvel eller mandolin. Finhacka röd chili (se tips!) och koriander. Blanda socker, sesamolja, vitvinsvinäger och pressad limesaft i en skål. Vänd ner gurka, koriander och röd chili i skålen. 
 Skär broccoli i stora buketter. Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en wok- eller stekpanna och stek broccolin ca 4 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 30 sek. Smaka av med lite salt. Lägg på en tallrik. 
 Torka tofu torr med lite hushållspapper. Skär i ca 3x3 cm stora tärningar. Lägg 2 msk majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Hetta upp neutral olja i den använda wokpannan. Stek tofun runt om, tills den fått krispig yta och fin färg, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper, spara pannan.
Blanda tomatpuré, pressad vitlök, japansk soja, vitvinsvinäger, socker, vatten och ½ msk majsstärkelse i en skål. Hetta upp den använda wokpannan och tillsätt glazen. Låt den tjockna på låg värme, ca 1 min. Ta från värmen och vänd ner tofun i glazen. Strö över sesamfrön.
Klyfta resten av limen. Servera crispy glazed tofu med asiatisk gurksallad, wokad broccoli, nykokt ris och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!