Morot- och ingefärssoppa med chilirostade kikärtor och koriander
Vegetariskt

Morot- och ingefärssoppa med chilirostade kikärtor och koriander

4.15 (476)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
  • bakplåtspapper
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Coconut cream
1 förp
Vatten
4 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Majsstärkelse
1 msk
Olivolja
1 tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
1 krm
Lime
1 st
Cream cheese
⅓ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ krm
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 598 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen. 
Slanta morötter och grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs allt ca 2 min.
Tillsätt pressad vitlök, coconut cream, vatten och grönsaksbuljong. Låt puttra ca 10 min eller tills morötterna är mjuka. 
Häll av och skölj kikärtor. Torka med hushållspapper och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med majsstärkelse, olivolja, chili flakes (efter smak) och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 10 min.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda limeskal med cream cheese och salt i en skål. 
 Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och pressad saft från den använda limen. 
Toppa morot- och ingefärssoppa med kikärtskrutonger och koriander. Servera med surdegspavé och lime cream cheese.
Smaklig måltid!