Sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis och broccoli
20-30
Utan gluten

Sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis och broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • mjölk
  • svartpeppar

Kokt potatis och broccoli

Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Smör (Mjölk)
Salt

Parmesan- och purjolöksås

Purjolök
½ st
Tomat
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Kycklingbuljong
½ påse

Sejrygg

Sejrygg (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar

Till servering

Citron
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 548 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Kokt potatis och broccoli: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och tillsätt till potatiskoket de sista 3 min. Häll av och vänd runt med en klick smör och lite salt.
  2. Förberedelser: Halvera purjolök och skölj ordentligt. Skiva purjolöken tunt. Tärna tomat. Klyfta citron.
  3. Parmesan- och purjolöksås: Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs purjolök ca 1 min. Tillsätt tomat och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Häll i vispgrädde, mjölk och kycklingbuljong, låt koka upp. 
  4. Krydda sejrygg med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner sejrygg i såsen och låt sjuda ca 3 min, tills fisken är klar. Toppa med riven parmesan. 
  5. Servera sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis, broccoli och citronklyfta.