20-30
Utan gluten
Sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis och broccoli
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- mjölk
- svartpeppar
Kokt potatis och broccoli
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Smör (Mjölk)
Salt
Parmesan- och purjolöksås
Purjolök
½ st
Tomat
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Riven parmesan (Mjölk)
25 g
Kycklingbuljong
½ påse
Sejrygg
Sejrygg (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 548 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 45 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Kokt potatis och broccoli: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och tillsätt till potatiskoket de sista 3 min. Häll av och vänd runt med en klick smör och lite salt.
- Förberedelser: Halvera purjolök och skölj ordentligt. Skiva purjolöken tunt. Tärna tomat. Klyfta citron.
- Parmesan- och purjolöksås: Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs purjolök ca 1 min. Tillsätt tomat och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Häll i vispgrädde, mjölk och kycklingbuljong, låt koka upp.
- Krydda sejrygg med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner sejrygg i såsen och låt sjuda ca 3 min, tills fisken är klar. Toppa med riven parmesan.
- Servera sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis, broccoli och citronklyfta.