Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Het srirachapasta med citronrostade grönsaker och krispigt jortnötsströssel
Rätten saknar betyg
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Citron, skal
1 st
Panko
¼ förp
Hackade jordnötter
1 förp
Salt
1 krm
Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Citron, saft
1 st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Srirachasås
1 förp
Imat
1 ¼ dl
Salt
2 krm
Spaghetti
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 770 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 97 g
- Protein: 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Srirachasåsen är het så använd efter smak!
Finhacka bladpersilja och vitlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp en torr stekpanna och rosta panko med hackade jordnötter ca 2 min, tills det fått fin färg. Tillsätt persilja, vitlök, citronskal och salt, stek ytterligare ca 1 min. Lägg över i en skål.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Dela pak choy och röd paprika i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs pak choy, paprika, pressad vitlök, salt och pressad citronsaft (ca 1 tsk) ca 2 min på hög värme. Lägg upp på ett fat.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i den använda stekpannan. Tillsätt lök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt srirachasås (se tips!), imat och salt, låt puttra ca 4 min.
Häll av spaghetti men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner det sparade pastavattnet, srirachasås och citronfrästa grönsaker. Smaka av med lite salt.
Servera srirachapasta toppad med krispigt jordnötsströssel.
Smaklig måltid!