Het srirachapasta med citronrostade grönsaker och krispigt jortnötsströssel
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Het srirachapasta med citronrostade grönsaker och krispigt jortnötsströssel

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja

Strössel

Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Citron, skal
1 st
Panko (Vete)
¼ förp
Hackade jordnötter (Jordnötter)
1 förp
Salt
1 krm

Citronfrästa grönsaker

Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Citron, saft
1 st
Salt
½ tsk

Srirachasås

Bananschalottenlök
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Srirachasås
1 förp
Imat (Havre)
1 ¼ dl
Salt
2 krm

Spagehtti

Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 769 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 97 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Srirachasåsen är het så använd efter smak!

  1. Strössel: Finhacka bladpersilja och vitlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp en torr stekpanna och rosta panko med hackade jordnötter ca 2 min, tills det fått fin färg. Tillsätt persilja, vitlök, citronskal och salt, stek ytterligare ca 1 min. Lägg över i en skål.
  2. Spaghetti: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  3. Citronfrästa grönsaker: Dela pak choy och röd paprika i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs pak choy, paprika, pressad vitlök, salt och pressad citronsaft (ca 1 tsk) ca 2 min på hög värme. Lägg upp på ett fat. 
  4. Srirachasås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i den använda stekpannan. Tillsätt lök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt srirachasås (se tips!), imat och salt, låt puttra ca 4 min. 
  5. Häll av spaghetti men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner det sparade pastavattnet, srirachasås och citronfrästa grönsaker. Smaka av med lite salt.
  6. Servera srirachapasta toppad med krispigt jordnötsströssel.