Paprikakryddad fiskgryta med citronmajonnäs och ris
Laktosfri
Utan gluten

Paprikakryddad fiskgryta med citronmajonnäs och ris

3.65 (158)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Gul paprika
1 st
Tomat
2 st
Olja
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Citron
1 st
Salt
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
673 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skala och skiva gul lök och vitlök tunt. Tärna gul paprika och tomat. 
Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs gul lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner tomat, paprika, vatten, kycklingbuljong, torkad oregano och socker. Koka ca 5 min.
 Tvätta citronen och finriv skalet, lägg i en liten skål. Blanda ner majonnäs och lite salt. Klyfta den använda citronen till servering
 Skär sejrygg i mindre bitar. Krydda med lite salt. Lägg ner fisken i grytan och låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Servera den kryddiga fiskgrytan med citronmajonnäs, basmatiris och citronklyfta.
Smaklig måltid!