Laktosfri
Utan gluten
Paprikakryddad fiskgryta med citronmajonnäs och ris
3.65 (158)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Gul paprika
1 st
Tomat
2 st
Olja
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Paprikapulver
1 msk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Sejrygg
300 g
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
Citron
1 st
Salt
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 673 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skiva gul lök och vitlök tunt. Tärna gul paprika och tomat.
Hetta upp olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs gul lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner tomat, paprika, vatten, kycklingbuljong, torkad oregano och socker. Koka ca 5 min.
Tvätta citronen och finriv skalet, lägg i en liten skål. Blanda ner majonnäs och lite salt. Klyfta den använda citronen till servering
Skär sejrygg i mindre bitar. Krydda med lite salt. Lägg ner fisken i grytan och låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera den kryddiga fiskgrytan med citronmajonnäs, basmatiris och citronklyfta.
Smaklig måltid!