Laktosfri
Vegetariskt
Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli
4.02 (304)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Vatten
2 msk
Japansk soja
½ förp
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Broccoli
1 st
Olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön
½ förp
Salt
2 krm
Ingefära
1 bit
Champinjoner
125 g
Olja
1 msk
Sesamfrön
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ tsk
Jasminris
125 g
Ägg
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 534 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Vispa ihop vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg på ett fat.
Torka ur den använda stekpannan och hetta upp lite mer neutral olja. Stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, riven ingefära, sesamfrön, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min. Tillsätt yakinikusåsen till pannan. Smaka av med lite japansk soja och chili flakes.
Servera svampyakiniku med jasminris, stekt ägg och sesamstekt broccoli.
Smaklig måltid!