Salsicciafärsbiff med ugnsrostad potatis, rotfrukter och ranchsås
20-30

Salsicciafärsbiff med ugnsrostad potatis, rotfrukter och ranchsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk

Ugnsrostade rotfrukter

Morötter
300 g
Palsternacka
300 g
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Ranchsås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Örtmix
Salt
1 krm

Salsicciabiffar

Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Salt
½ krm
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Olivolja

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 603 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och nymald svartpeppar.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostade rotfrukter: Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg morot, palsternacka och potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar. 
  3. Salsicciabiffar: Blanda ströbröd, mjölk, salt och salsicciafärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek salsicciabiffar ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  4. Ranchsås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner pressad vitlök, 1 tsk örtmix och salt. 
  5. Servera salsicciabiffar med ugnsrostade rotfrukter, ranchsås och mixsallad (se tips!).