Pasta med fläskfärs, fänkål och parmesan
20-30
Lägre pris
Laktosfri

Pasta med fläskfärs, fänkål och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • selleri,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • vatten

Pastasås

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Tomatpuré
1 förp
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Salt
½ tsk
Vatten
3 dl
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Pasta

Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 760 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara gärna några dl av pastavattnet när du häller av. Späd sedan pastan med lite pastavatten till önskad konsistens..

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelse pastasås: Hacka gul lök och vitlök. Tärna selleri och fänkål smått.
  3. Pasta: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
  4. Pastasås: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn fläskfärs ca 2 min. Tillsätt de skurna grönsakerna och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomatpuré, peppar- och fänkålsmix, salt och vatten. Koka ca 5 min.
  5. Riv parmesanosten. Häll av pastan (se tips!). Blanda ner pastan i pastasåsen tillsammans med den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt!