Indisk linsgryta med blomkål och koriander

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
13
Points®värde per portion

Indisk linsgryta

med blomkål och koriander
3.96 (208)
Under 35 min
13 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • vatten
    • salt
    • svartpeppar
    Gul lök
    1 st
    Ingefära
    1 bit
    Olja
    1 tsk
    Curry
    1 förp
    Garam masala
    1 tsk
    Tomatpuré
    1 msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Vatten
    ½ dl
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    3½ dl
    Grönsaksbuljong
    1 påse
    Röda linser
    1 dl
    Blomkål
    ½ st
    Olja
    1 tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Jasminris
    1 dl
    Lime
    1 st
    Koriander
    20 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Strimla gul lök tunt. Skala och finriv ingefära. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min. 
    Tillsätt curry och garam masala, fräs ytterligare ca 30 sekunder. Rör ner tomatpuré, riven ingefära, pressad vitlök och vatten. Rör runt så det blir en kryddpasta.
    Blanda ner coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och röda linser i stekgrytan. Koka upp och sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör med jämna mellanrum så att linserna inte fastnar. Tillsätt mer vatten vid behov. 
    Dela blomkål i mindre buketter. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek blomkålen ca 5 min, tills den mjuknat något. Krydda med salt. 
    Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal i linsgrytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner stekt blomkål. Klyfta limen. 
    Servera indisk linsgryta med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander.
    Smaklig måltid!