Laktosfri
Thailändsk röd curry med kalkon, nudlar och kokosmjölk
4.02 (93)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Nudelvatten
- olja
- salt
- svartpeppar
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Ingefära
1 bit
Olja
Kalkonfärs
300 g
Röd currypasta
½-1 förp
Coconut cream
1 förp
Nudelvatten
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Salt
Svartpeppar
Äggnudlar
1 förp
Japansk soja
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 649 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt (spara 1 dl av nudelvattnet när du häller av). Klipp gärna med sax några gånger.
Strimla rödlök och röd paprika. Skala och finriv ingefära.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt röd currypasta (efter egen smak), rödlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min.
Blanda ner coconut cream, det sparade nudelvattnet och tomatpuré. Koka upp och tillsätt röd paprika. Låt sjuda ca 2 min, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera thailändsk kalkonwok med äggnudlar och japansk soja.
Smaklig måltid!