Thailändsk röd curry med kalkon, nudlar och kokosmjölk
Laktosfri

Thailändsk röd curry med kalkon, nudlar och kokosmjölk

4.02 (93)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Nudelvatten
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Ingefära
1 bit
Olja
Kalkonfärs
300 g
Röd currypasta
½-1 förp
Coconut cream
1 förp
Nudelvatten
1 dl
Tomatpuré
1 msk
Salt
Svartpeppar
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
649 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt (spara 1 dl av nudelvattnet när du häller av). Klipp gärna med sax några gånger.
 Strimla rödlök och röd paprika. Skala och finriv ingefära.
Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt röd currypasta (efter egen smak), rödlök och ingefära, fräs ytterligare ca 2 min. 
Blanda ner coconut cream, det sparade nudelvattnet och tomatpuré. Koka upp och tillsätt röd paprika. Låt sjuda ca 2 min, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera thailändsk kalkonwok med äggnudlar och japansk soja.
Smaklig måltid!