Laktosfri
Utan gluten
Sydamerikansk fiskburgare med clariasfärs i salladsblad med rostad sötpotatis
3.46 (96)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Rödlök
1 st
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Tomat
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Lime
½ st
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Koriander
10 g
Clariasfärs
250 g
Ägg
1 st
Majspanering
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Lime
½ st
Salt
½ tsk
Isbergssallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 630 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För snabbare tillagningstid - servera rödlöken som den är!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta sötpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Skiva rödlök tunt (se tips!). Koka upp vatten, socker och vitvinsvinäger i en kastrull. Rör ner löken i den varma lagen och ta från värmen. Låt stå tills servering.
Kvarta tomat. Skiva vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt koriander, pressad limesaft, olivolja och salt. Mixa med stavmixer.
Finhacka koriander och lägg i en bunke. Tillsätt clariasfärs, ägg, majspanering, pressad vitlök, pressad saft från lime och salt i en bunke. Blanda väl och forma till 2 stora bugare, eller 4 små biffar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek burgarna på medelvärme ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Plocka blad från isbergssallad. Fyll bladen med fiskburgare, lite korianderdressing och picklad rödlök. Servera med rostad sötpotatis.
Smaklig måltid!