ViktVäktarna
Laktosfri
Ört- och pankotoppad torsk med potatismos
3.79 (443)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- lättmjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Dill
20 g
Bladpersilja
20 g
Panko
¾ dl
Torskfilé
300 g
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Citron
1 st
Mospotatis
400 g
Flytande margarin
1 tsk
Lättmjölk
½ dl
Salt
Svartpeppar
Morot
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 412 kcal
- Fett:
- 5 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Hacka dill och bladpersilja, lägg i en skål och blanda ner panko. Skär torskfilé i portionsbitar. Lägg fisken i en ugnsform och pensla på olivolja och krydda med salt.
Skär citron i klyftor. Strö ört- och pankoblandningen över torsken. Lägg citronklyftorna runtom fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och grovriv morötter. Går även lika bra att skära morötterna i stavar.
Servera ört- och pankotoppad torsk med potatismos, pressad citron och rårivna morötter.
Smaklig måltid!