Medelhavsbiff på clariasfärs med dilltzatziki och grekisksallad
3.63 (131)
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Dill
10 g
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
Olivolja
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron, (skal)
1 st
Clariasfärs
250 g
Dill
10 g
Ägg
1 st
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Snacksoliver
1 förp
Fetaost
50 g
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 46 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka all dill. Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, dill (spar hälften till steg 3), olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg clariasfärs i en bunke. Blanda ner citronskal, dill, ägg, pressad vitlök, salt och chili flakes. Låt stå till steg 5.
Skär gurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Skiva rödlök tunt (gärna på mandolin). Blanda ner rödlök och snacksoliver i skålen. Smula över fetaost.
Forma fiskfärsen till 2 biffar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 4 min per sida, tills de fått fin färg och är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Klyfta den använda citronen. Servera fiskbiffar med bulgur, sallad, tzatziki och citronklyfta.
Smaklig måltid!