Medelhavsbiff på clariasfärs med dilltzatziki och grekisksallad

Medelhavsbiff på clariasfärs med dilltzatziki och grekisksallad

3.63 (131)
Under 40 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Dill
10 g
Gurka
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
½ tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron, (skal)
1 st
Clariasfärs
250 g
(Fisk)
Dill
10 g
Ägg
1 st
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Olivolja
Gurka
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Snacksoliver
1 förp
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Bulgur
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
657 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.
Finhacka all dill. Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, dill (spar hälften till steg 3), olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg clariasfärs i en bunke. Blanda ner citronskal, dill, ägg, pressad vitlök, salt och chili flakes. Låt stå till steg 5. 
Skär gurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Skiva rödlök tunt (gärna på mandolin). Blanda ner rödlök och snacksoliver i skålen. Smula över fetaost.
 Forma fiskfärsen till 2 biffar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 4 min per sida, tills de fått fin färg och är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Klyfta den använda citronen. Servera fiskbiffar med bulgur, sallad, tzatziki och citronklyfta.
Smaklig måltid!