Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- torkad rosmarin
- vatten
- vitlök
Pizzadeg
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
Nötfärs
500 g
Vitlök
2 klyfta
Torkad rosmarin
1 msk
Tomatpuré
3 msk
Sambal oelek
2 tsk
Vatten
1.5 dl
Salt
1.5 tsk
Ägg
2 st
Mjölk
1 dl
Svartpeppar
Ruccola
½ förp
Morot
500 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225 grader
Smörj en pajform eller en liten ugnsform och rulla ut pizzadegen i formen. Tryck ut degen så den täcker kanterna. Förgrädda mitt i ugnen 6-8 min.
Skiva 1 gul lök. Skala och grovriv 250 g morötter. Fräs allt i lite olivolja i en stekgryta 3-4 min.
Tillsätt nötfärs, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk torkad rosmarin, 3 msk tomatpuré, 2 tsk sambal oelek, 1 1/2 dl vatten och 1 1/2 tsk salt. Sjud 5-6 min.
Vispa ihop 2 ägg och 1 dl mjölk i en liten skål.
Bred ut färsen i pajformen och häll över äggstanningen. Strö över lite nymald svartpeppar och tillaga mitt i ugnen 10-15 min, eller tills pajen är klar.
Skala och skär stavar av 250 g morötter. Skölj ruccolan.
Toppa köttfärspajen med ruccola och servera med morotsstavar.
Smaklig måltid!