20-30
Utan gluten
Vegetariskt
Mexikansk tallrik med svart ris, rostad sötpotatis, koriander och nachochips
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- vatten
- rödvinsvinäger
Rostad sötpotatis
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
1 krm
Mexikansk grillkrydda (Svaveldioxid)
1 förp
Refried beans
Svarta bönor
1 förp
Rödlök
1 st
Neutral olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vatten
¾ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Spiskummin
1 tsk
Till servering
Svart ris
125 g
Tomat
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Tomatsalsa
1 förp
Nachochips
50 g
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 699 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 112 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Förberedelser: Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen. Klyfta sötpotatis.
- Rostad sötpotatis: Lägg sötpotatisklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen fått fin färg. Krydda med mexikansk grillkrydda direkt de är klara.
- Refried beans: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor, tomatpuré, vatten, rödvinsvinäger, salt och spiskummin. Koka ca 5 min, tills det kokat ihop till en krämig konsistens.
- Klyfta tomat och smula fetaost. Fördela svart ris, rostad sötpotatis, refried beans, tomatsalsa, smulad fetaost, tomatklyftor och nachochips i fyra djupa tallrikar.
- Servera mexikansk tallrik toppad med koriander.