Citronrostade morötter med haselnötsdukkah, quinoa och hummus
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Citronrostade morötter

med haselnötsdukkah, quinoa och hummus
Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrön
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vatten
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Citron
½ st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Citron
½ st
Vatten
¾ dl
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Hasselnötter
40 g
(Hasselnötter)
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Spiskummin
1 tsk
Ras el hanout
1 tsk
Salt
2 krm
Chili flakes
2 krm
Quinoamix
125 g
Granatäpple
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
652 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg morötter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Pressa citronsaft över morötterna innan servering.
 Koka quinoamix enligt anvisning på förpackningen. Halvera och pilla ur kärnorna ur granatäpplet. 
 Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp olivolja och pressad vitlök i en kastrull och värm tills vitlöken börjar få färg. Passa noga så den inte bränner! Lägg kikärtor och vitlöksolja i en mixerbunke och tillsätt pressad citronsaft, vatten, spiskummin och salt. Mixa slät med en stavmixer.
 Grovhacka hasselnötter. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hackade hasselnötter och sesamfrön ca 1 min, tills de fått fin färg. Lägg i en mortel och mortla med spiskummin, ras el hanout, salt och chili flakes. Har du ingen mortel kan du blanda allt i en skål istället.
Servera quinoa i två djupa tallrikar. Toppa med hummus, citronrostade morötter, dukkah, granatäppelkärnor och bladpersilja. 
Smaklig måltid!