Vegetariskt
Kinesisk nudelwok med pannoumi
koriander och sesamfrön3.83 (109)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
Broccolibuketter
1 förp
Morot
2 st
Äggnudlar
1 förp
Salt
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Soja- och ingefärssås
1 förp
Olja
1 msk
Olja
Pannoumi
1 förp
Lime
1 st
Koriander
20 g
Sesamfrön
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 691 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid, strimla pannoumin i mindre bitar.
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skala och strimla morot.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av nudlarna och lägg tillbaka i kastrullen. Klipp dem några gånger med en sax.
Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Woka morot och broccolibuketter ca 3 min. Krydda med lite salt. Blanda ner kinesisk wok- och dippsås och soja- och ingefärssås, sjud ca 1 min. Blanda grönsakswoken med nudlarna i kastrullen. Skölj och torka ur stekpannan.
Hetta upp lite olja i den använda stekpannan och stek pannoumi (se tips!) på hög värme ca 1 min per sida, tills det fått fin färg. Krydda med lite salt.
Skär lime i klyftor. Servera kinesisk nudelwok med limeklyfta. Toppa med pannoumi, koriander och sesamfrö.
Smaklig måltid!