Kinesisk nudelwok med pannoumi, koriander och sesamfrön
Vegetariskt

Kinesisk nudelwok med pannoumi

koriander och sesamfrön
3.83 (109)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Broccolibuketter
1 förp
Morot
2 st
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Salt
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Olja
1 msk
Olja
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Lime
1 st
Koriander
20 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
691 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid, strimla pannoumin i mindre bitar.

 Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skala och strimla morot.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av nudlarna och lägg tillbaka i kastrullen. Klipp dem några gånger med en sax.
 Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Woka morot och broccolibuketter ca 3 min. Krydda med lite salt. Blanda ner kinesisk wok- och dippsås och soja- och ingefärssås, sjud ca 1 min. Blanda grönsakswoken med nudlarna i kastrullen. Skölj och torka ur stekpannan. 
Hetta upp lite olja i den använda stekpannan och stek pannoumi (se tips!) på hög värme ca 1 min per sida, tills det fått fin färg. Krydda med lite salt.
Skär lime i klyftor. Servera kinesisk nudelwok med limeklyfta. Toppa med pannoumi, koriander och sesamfrö. 
Smaklig måltid!