Sweet chililax med broccoli
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- flytande honung
- salt
Till servering
Jasminris
1 dl
Salladslök
½ förp
Sweet chililax med broccoli
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Sweet chilisås
½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 förp
Vatten
2 msk
Flytande honung
1 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1+1 tsk
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla all salladslök. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen.
- Lägg ingefära, vitlök och det vita från salladslöken i en skål. Blanda ner sweet chilisås, japansk soja, vatten och flytande honung till en sås.
- Sweet chililax med broccoli: Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna och stek laxfilé runt om, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt. Sänk värmen och häll på såsen, låt sjuda ca 3 min. Ös laxen några gånger med såsen under tiden, tills fisken är klar.
- Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 3 min, tills den har fått fin färg. Vänd ner broccolin i laxpannan.
- Servera sweet chililax och broccoli med jasminris. Skeda över såsen och toppa med det gröna från salladslöken.