ViktVäktarna
Laktosfri
Sweet chililax med broccoli
4.43 (240)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- salt
- vatten
Jasminris
1 dl
Salladslök
½ förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Broccoli
1 st
Sweet chilisås
½ dl
Japansk soja
1 förp
Vatten
2 msk
Flytande honung
1 msk
Sesamolja
1+1 tsk
Laxfilé
2 st
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 653 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Strimla all salladslök. Dela broccoli i små buketter och strimla stammen.
Lägg ingefära, vitlök och det vita från salladslöken i en skål. Blanda ner sweet chilisås, japansk soja, vatten och flytande honung till en sås.
Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna och stek laxfilé runt om, tills den har fått fin färg. Krydda med lite salt. Sänk värmen och häll på såsen, låt sjuda ca 3 min. Ös laxen några gånger med såsen under tiden, tills fisken är klar.
Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Fräs broccoli ca 3 min, tills den har fått fin färg. Vänd ner broccolin i laxpannan.
Servera sweet chililax och broccoli med jasminris. Skeda över såsen och toppa med det gröna från salladslöken.
Smaklig måltid!