Pasta med svamp, bönor och parmesan

ViktVäktarna

Vegetariskt

Pasta med svamp, bönor och parmesan

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
Casarecce
125 g
(Vete)
Parmesanost, (20 g)
1 bit
(Mjölk)
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Blandade bönor, (190 g)
1 förp
Olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Vitt matlagningsvin
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
30 g
Citron
½ st
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
424 kcal
Fett:
10 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.  
Finhacka gul lök och skiva champinjoner. Häll av och skölj blandade bönor. Finriv parmesanost.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och stek löken ca 3 min på medelvärme, häll upp på ett fat och spara stekpannan.
Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme och lägg tillbaka löken och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt. Tillsätt vitt matlagningsvin och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ner Milda mat i pannan och låt koka upp. Tillsätt avrunna bönor och babyspenat. Låt sjuda ca 3 min. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
Späd pastasåsen med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner hälften av den rivna parmesanen och smaka av med citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda ihop avhälld pasta med såsen och toppa med resten av den rivna parmesanen och citronskal.
Smaklig måltid!