Utan gluten
Gulaschgryta med yoghurtklick
4.08 (256)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- olivolja
- salt
- socker
- tomatpuré
- vatten
Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Matyoghurt
1 dl
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
3 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ tärning
Passerade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 678 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötter i stavar. Ställ i glas. Finhacka gul lök. Skär röd paprika i grova bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn blandfärs, lök och pressad vitlök ca 2 min.
Tillsätt paprikabitar, paprikapulver, tomatpuré, torkad timjan, salt och chili flakes (kan uteslutas). Fräs ca 3 min.
Blanda ner smulad kycklingbuljong, passerade tomater, vatten och socker. Låt sjuda ca 7 min.
Servera gulaschgryta med matyoghurt, morotsstavar och basmatiris.
Smaklig måltid!