30-40
Vegetariskt
Majs- och pannoumifritters med limeyoghurt, basmatiris och kålrabbisalsa
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- ägg
- vetemjöl
- svartpeppar
- neutral olja
Basmatiris
Basmatiris
125 g
Limeyoghurt
Lime, zest
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Kålrabbisalsa
Kålrabbi
1 st
Cocktailtomater
250 g
Koriander
20 g
Lime, saft
1 st
Salt
Majs- och pannoumifritters
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
½ förp
Majs
1 förp
Ägg (Ägg)
2 st
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 659 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Basmatiris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Limeyoghurt: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från limen och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
- Kålrabbisalsa: Skala och skär kålrabbi i tärningar. Halvera cocktailtomater. Grovhacka koriander. Blanda ihop allt till en salsa i en bunke och krydda med salt och pressad saft från den använda limen. Eller om ni vill, servera allt i separata skålar.
- Majs- och pannoumifritters: Grovriv pannoumi och lägg i en rymlig bunke. Häll av majs och blanda ner i bunken tillsammans med ägg, vetemjöl, salt och nymald svartpeppar. Mixa ihop allt med en stavmixer till en grov smet.
- Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smet med ett matskedsmått i oljan och stek ca 1-2 min per sida. Det ska bli totalt ca 12 fritters.
- Servera majs- och halloumifritters med limeyoghurt, basmatiris och kålrabbisalsa.