Majs- och pannoumifritters med limeyoghurt, basmatiris och kålrabbisalsa
30-40
Vegetariskt

Majs- och pannoumifritters med limeyoghurt, basmatiris och kålrabbisalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • ägg
  • vetemjöl
  • svartpeppar
  • neutral olja

Basmatiris

Basmatiris
125 g

Limeyoghurt

Lime, zest
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm

Kålrabbisalsa

Kålrabbi
1 st
Cocktailtomater
250 g
Koriander
20 g
Lime, saft
1 st
Salt

Majs- och pannoumifritters

Pannoumi (Mjölk, Laktos)
½ förp
Majs
1 förp
Ägg (Ägg)
2 st
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 659 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Basmatiris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Limeyoghurt: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från limen och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
  3. Kålrabbisalsa: Skala och skär kålrabbi i tärningar. Halvera cocktailtomater. Grovhacka koriander. Blanda ihop allt till en salsa i en bunke och krydda med salt och pressad saft från den använda limen. Eller om ni vill, servera allt i separata skålar.
  4. Majs- och pannoumifritters: Grovriv pannoumi och lägg i en rymlig bunke. Häll av majs och blanda ner i bunken tillsammans med ägg, vetemjöl, salt och nymald svartpeppar. Mixa ihop allt med en stavmixer till en grov smet.
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smet med ett matskedsmått i oljan och stek ca 1-2 min per sida. Det ska bli totalt ca 12 fritters.
  6. Servera majs- och halloumifritters med limeyoghurt, basmatiris och kålrabbisalsa.