Massaman thai kycklingcurry med koriander och jordnötter

Thailand

Laktosfri
Utan gluten

Massaman thai kycklingcurry med koriander och jordnötter

3.75 (79)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Bakpotatis
1 st
Morot
1 st
Haricots verts
½ förp
Gul lök
1 st
Lime
1 st
Olja
Kycklinglår
1 förp
Salt
2 krm
Massaman curry
½-1 förp
Majsstärkelse
½ msk
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
1060 kcal
Fett:
50 g
Kolhydrater:
105 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Koka grytan utan lock för en tjockare konsistens!

Skala och tärna bakpotatis och morot. Dela haricot verts. Klyfta gul lök. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklinglår ca 4 min, krydda med salt. Tillsätt potatis, morot, lök och massaman curry (efter egen smak), låt fräsa ca 2 min. 
Blanda majsstärkelse, coconut cream och vatten i en skål. Tillsätt blandningen i stekgrytan och låt koka upp. Låt sjuda under lock ca 25 min (se tips), tills kycklingen är helt klar. Vänd ner haricot verts, japansk soja, limeskal och pressad saft från halva limen. 
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
Klyfta resten av limen. Servera massaman curry med nykokt jasminris, koriander, hackade jordnötter och limeklyfta.
Smaklig måltid!