Massaman curry med kyckling, koriander och jordnötter

Thailand

Laktosfri
Utan gluten

Massaman curry med kyckling

koriander och jordnötter
3.72 (81)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Bakpotatis
1 st
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Citrongräs
1 st
Haricots verts
½ förp
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
Salt
2 krm
Massaman currypasta
½ förp
Vatten
2 dl
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Coconut cream
1 förp
Majsstärkelse
1 msk
Lime
1 st
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Hackade jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
927 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
111 g
Protein:
48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
 Skala och tärna bakpotatis och morot. Klyfta gul lök. Banka citrongräset lätt med baksidan på kniven och skär i två bitar. Dela haricot verts. Halvera kycklinglårfilè. 
 Hetta upp lite olja i en stekgryta. Stek kycklinglårfilé ca 3 min, krydda med salt. Tillsätt potatis, morot, lök, citrongräs och massaman curry, låt fräsa ytterligare ca 2 min. 
Blanda ner vatten, japansk soja och coconut cream. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt klar. Vänd ner haricot verts och sjud ytterligare ca 1 min. 
Blanda ihop majsstärkelse och ca 2 msk kallt vatten. Tillsätt lite majsstärkelseblandning i taget tills grytan har en önskad konsistens. Dra grytan från värmen. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Smaka av grytan med limeskal och pressad saft från limen. 
Toppa massaman curry med koriander och hackade jordnötter. Servera med nykokt jasminris.
Smaklig måltid!