20-30
9
Points®värde per portion
Mild blomkålssoppa med kalkonbacon- och persiljeströssel
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Blomkålssoppa
Bakpotatis
1 st
Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Neutral olja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
2 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar
Till servering
Kalkonbacon
100 g
Bladpersilja
20 g
Morötter
150 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Blomkålssoppa: Skala bakpotatis, skär potatis och blomkål i mindre bitar. Klyfta gul lök. Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs potatis, blomkål, lök och pressad vitlök ca 3 min.
- Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Tillsätt minifraiche och mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
- Strimla kalkonbacon. Hetta upp en stekpanna och stek kalkonbacon, tills allt fått fin färg och är knaprigt. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper.
- Grovhacka bladpersilja. Skala och skär morötter i stavar.
- Blanda kalkonbacon och persilja på tallriken.
- Lägg upp mild blomkålssoppa i djupa skålar och toppa med kalkonbacon- och persiljeströssel. Servera med morotsstavar.