ViktVäktarna
Kalorismart
Utan gluten
Mild blomkålssoppa med kalkonbacon- och persiljeströssel
3.74 (176)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Bakpotatis
1 st
Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Olja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
2 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Minifraiche
1 dl
Svartpeppar
Kalkonbacon
100 g
Bladpersilja
20 g
Morötter
150 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 366 kcal
- Fett:
- 9 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala bakpotatis, skär potatis och blomkål i mindre bitar. Klyfta gul lök. Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs potatis, blomkål, lök och pressad vitlök ca 3 min.
Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Tillsätt minifraiche och mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Strimla kalkonbacon. Hetta upp en stekpanna och stek kalkonbacon, tills allt fått fin färg och är knaprigt. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper.
Grovhacka bladpersilja. Skala och skär morötter i stavar.
Blanda kalkonbacon och persilja på tallriken.
Lägg upp mild blomkålssoppa i djupa skålar och toppa med kalkonbacon- och persiljeströssel. Servera med morotsstavar.
Smaklig måltid!