Mild blomkålssoppa med kalkonbacon- och persiljeströssel
20-30
9
Points®värde per portion

Mild blomkålssoppa med kalkonbacon- och persiljeströssel

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Blomkålssoppa

Bakpotatis
1 st
Blomkål
1 st
Gul lök
1 st
Neutral olja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
2 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Svartpeppar

Till servering

Kalkonbacon
100 g
Bladpersilja
20 g
Morötter
150 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Blomkålssoppa: Skala bakpotatis, skär potatis och blomkål i mindre bitar. Klyfta gul lök. Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs potatis, blomkål, lök och pressad vitlök ca 3 min. 
  2. Tillsätt vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Tillsätt minifraiche och mixa soppan slät direkt i kastrullen med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
  3. Strimla kalkonbacon. Hetta upp en stekpanna och stek kalkonbacon, tills allt fått fin färg och är knaprigt. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper.
  4. Grovhacka bladpersilja. Skala och skär morötter i stavar.
  5. Blanda kalkonbacon och persilja på tallriken.
  6. Lägg upp mild blomkålssoppa i djupa skålar och toppa med kalkonbacon- och persiljeströssel. Servera med morotsstavar.