Ljummen julsallad med saffranscouscous, rostade betor, valnötter och chèvresnö
30-40
Vegetariskt

Ljummen julsallad med saffranscouscous, rostade betor, valnötter och chèvresnö

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • grönsaksbuljong

Rostade betor och grönkål

Rödbeta
2 st
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Saffranscouscous

Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Saffran
¾ förp

Saffransyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Saffran
¼ förp
Salt
1 krm

Till servering

Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Surdegspavé (Vete)
2 st
Granatäpple
1 st
Valnötter (Valnötter)
15 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 611 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Lägg in chèvre i frysen i förväg för att den ska bli enklare att hyvla!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen till servering.
  2. Förberedelser: Lägg in chèvre i frysen (se tips!). Skala och klyfta rödbetor. Repa bladen från grönkål. Halvera granatäpple och pilla ut kärnorna. Rosta valnötter i en torr och het stekpanna tills de fått lite färg.
  3. Rostade betor och grönkål: Lägg rödbetor på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills de är mjuka. Blanda grönkål med lite olivolja och salt. Fördela grönkålen över plåten de sista 3 min. 
  4. Saffranscouscous: Häll couscous i en bunke och blanda med olivolja. Koka upp vatten, grönsaksbuljong och saffran. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min under lock. Fluffa grynen med en gaffel vid servering.
  5. Saffransyoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner saffran och salt.
  6. Fyll 2 djupa tallrikar med saffranscouscous, rostade betor, grönkål, valnötter och granatäppelkärnor. Ta ut chèvre ur frysen och riv direkt över tallrikarna. Servera med surdegspavé och saffransyoghurt.