Äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter och ädelost
35-45

Äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter och ädelost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vetemjöl

Pressad potatis

Mospotatis
400 g

Äpple- och ingefärsbrässerad kyckling

Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Rött äpple
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad timjan
½ tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk

Brysselkål

Brysselkål
1 förp
Valnötter (Valnötter)
30 g
Smör (Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ädelost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 698 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pressad potatis: Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Förberedelser: Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Tärna äpple. Krydda kycklinglårfilé med salt och nymald svartpeppar. 
  3. Äpple- och ingefärsbrässerad kyckling: Hetta upp lite smör i en stekpanna med höga kanter. Bryn kycklingen ca 2 min per sida, lägg över på ett fat. Tillsätt lök, vitlök, ingefära och äpple till stekpannan och fräs ca 2 min. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  4. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong och torkad timjan. Låt koka upp och lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Sjud ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt (innertemp 72°C). Vänd på kycklingen efter halva tiden. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blivit för tjock.
  5. Brysselkål: Skär bort nedersta roten och halvera brysselkål. Bryt sönder valnötter i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt valnötterna steka med den sista minuten. Lägg upp på ett fat och smula ädelost över brysselkålen.
  6. Pressad potatis: Pressa potatisen. 
  7. Servera äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter, ädelost och pressad potatis.