Tagliatelle med kryddig tomatsås, fläskfrikadeller och gremolata
30-40
Laktosfri

Tagliatelle med kryddig tomatsås, fläskfrikadeller och gremolata

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker

Pasta

Tagliatelle (Vete)
200 g

Gremolata

Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Vitlök
½ klyfta

Frikadeller

Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g

Tomatsås

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Torkad timjan
2 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Chili flakes
1 krm
Kycklingbuljong
½ tärning
Socker
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 767 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 6.
  3. Gremolata: Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och lägg i en skål. Finhacka bladpersilja och vitlök och blanda ner i skålen med citronskal. Klyfta den använda citronen och lägg åt sidan till servering.
  4. Frikadeller: Blanda ströbröd, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs i bunken. Forma färsen till ca 8 köttbullar och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills frikadellerna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Hetta upp lite olivolja i en traktörpanna eller rymlig stekpanna. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan, tomatpuré och tärnad tomat. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, chili flakes (efter smak), smulad kycklingbuljong och flytande honung. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
  6. Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  7. Blanda ner frikadellerna och eventuell köttsaft som samlats i formen i tomatsåsen och blanda runt. Smaka av med salt.
  8. Servera nykokt tagliatelle med frikadeller i tomatsås, citronklyfta och gremolata.