Kyckling Anglaise med bacon, kapris, rostade rödbetor och potatispuré
Laktosfri

Kyckling Anglaise med bacon, kapris, rostade rödbetor och potatispuré

4.24 (385)
Under 45 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
Rödbeta
2 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Smör
30 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Bacon
½ förp
Kapris
½ burk
Kycklingfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Balsamvinäger
2 tsk
Vatten
2 dl
Smör
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 644 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Protein: 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skölj och skrubba rödbetor. Klyfta rödbetorna och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. 
Finhacka schalottenlök. Finstrimla bacon. Häll av kaprisen.
Krydda kyckling med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek kyckling ca 3 min per sida. Lägg över på en tallrik och täck med folie. Låt stekpannan stå. Tillsätt bacon till stekpannan. Bryn tills baconen fått fin färg, ca 3 min. Tillsätt lök och kapris, stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner vetemjöl, balsamvinäger och vatten. Låt koka ihop till en simmig sås. 
Lägg tillbaka den stekta kycklingen (och eventuell köttsaft som bildats på tallriken). Låt sjuda ytterligare ca 5 min under lock, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
 Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kyckling Anglaise med rostade rödbetor och potatispuré.
Smaklig måltid!