Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime
Laktosfri
Utan gluten

Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime

4.09 (340)
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar
Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Grön paprika
½ st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Lime
1 st
Grön chili
1 st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Krossade tomater
½ förp
Kokosgrädde
½ förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
567 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en skål. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva grön chili tunt. Blanda ner limeskal, chili, salt och pressad saft från halva limen i skålen. Klyfta resten av den använda limen till servering.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och röd paprika ca 2 min. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, kokosgrädde, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min. 
Vänd ner fisken i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna grön paprika smått. Grovhacka koriander. Servera moqueca med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika och koriander!
Smaklig måltid!