Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Persisk linsgryta med cashewnötter, torkade tranbär och basmatiris
4 (928)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Belugalinser
60 g
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Rotselleri
200 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Curry
2 tsk
Vetemjöl
½ msk
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 tärning
Lime
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Babyspenat
65 g
Basmatiris
125 g
Torkade tranbär
25 g
Cashewnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 665 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 94 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Hacka schalottenlök. Skala och grovriv morot. Skala rotselleri med en liten vass kniv och skär i mindre bitar, ca 2x2 cm.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs rotselleri, schalottenlök, pressad vitlök och curry ca 2 min.
Pudra vetemjöl över grytan. Tillsätt vatten, coconut cream, chili flakes (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjuda ca 10 min. Rör ner morot och avhällda linser, låt sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med pressad saft från en lime, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner babyspenat i grytan. Toppa med torkade tranbär och cashewnötter. Servera persisk gryta med basmatiris.
Smaklig måltid!