Sydfransk fiskgryta med torsk, aioli och surdegsbröd
25-35
Laktosfri

Sydfransk fiskgryta med torsk, aioli och surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • salt

Tillbehör

Surdegspavé (Vete)
2 st

Sydfransk fiskgryta

Palsternacka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Fänkål
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Chili flakes
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm

Aioli

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 615 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Tillbehör: Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen, lagom till servering.
  2. Förberedelser: Skala och skiva palsternacka. Klyfta bananschalottenlök. Skär fänkål i mindre bitar.
  3. Sydfransk fiskgryta: Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, fänkål, palsternacka, pressad vitlök, tomatpuré och torkad timjan ca 3 min.
  4. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, smulad kycklingbuljong, vitvinsvinäger, socker och lite chili flakes (efter egen smak). Koka upp och sjud ca 10 min, tills palsternackan är mjuk.
  5. Skär torskfilé i mindre bitar och krydda med salt. Lägg ner i grytan och sjud ca 4 min, tills fisken är klar.
  6. Aioli: Lägg majonnäs i en liten skål. Blanda ner pressad vitlök och salt.
  7. Servera sydfransk fiskgryta med en klick aioli och nygräddat bröd.