Köttbullar med brunsås och potatismos

Köttbullar med brunsås och potatismos

4.05 (337)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Köttbuljong
  • salt
  • smör
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Mospotatis
400 g
Mjölk
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Gul lök
½ st
Ströbröd
2 msk
Vatten
½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör
(Mjölk)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Socker
2 krm
Kinesisk soja
1 krm
(Sojabönor, Vete)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Köttbuljong
½ tärning
Tomat
2 st
Gurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
569 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Finhacka gul lök och lägg i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, kinesisk soja, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs. Forma till 10 köttbullar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 4 min.
Häll mjölk i en skål. Rör ner socker och kinesisk soja. Pudra vetemjöl över pannan med köttbullar. Tillsätt mjölkblandningen och smulad köttbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tärna tomat och gurka, lägg upp i skålar.
 Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera köttbullar med potatismos, brunsås och grönsaker.
Smaklig måltid!