Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- grönsaksbuljong
- vitvinsvinäger
- vatten
Grillkryddad kyckling
Paprikapulver
1 msk
Socker
½ msk
Olivolja
1 msk
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen ingefära
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Bulgursallad
Bulgur (Vete)
125 g
Grönsaksbuljong
½ tärning
Bladpersilja
10 g
Tomat
2 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Dressing
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Tillbehör
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 544 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 43 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Servera sallad och dressing var för sig och låt alla ringla dressing över sin egen tallrik!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Grillkryddad kyckling: Blanda paprikapulver, socker, olivolja, spiskummin, salt, malen ingefära och pressad vitlök i en bunke.
- Skär ett snitt i kycklingfiléernas tjockaste del. Lägg ner kycklingen i bunken och gnid in kryddorna ordentligt. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Bulgursallad: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot smulad grönsaksbuljong.
- Dressing: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, vatten, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Bulgursallad: Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat och snackgurka. Blanda nykokt bulgur med tomat, gurka, mixsallad och dressing (se tips!). Toppa bulgursalladen med hackad persilja.
- Servera grillkryddad kyckling med bulgursallad och en klick matyoghurt.