ViktVäktarna
Laktosfri
Sojapocherad torsk med grönkål, fullkornsris och sesamfrön
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Fullkornsris
1 dl
Sesamfrön
½ msk
Röd chili
½ st
Torskfilé
300 g
Vatten
1½ dl
Japansk soja
½ dl
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salladslök
1 förp
Grönkål
100 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 314 kcal
- Fett:
- 3 g
- Kolhydrater:
- 36 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla röd chili och skär torskfilé i portionsbitar. Tillsätt vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och röd chili i en stekpanna. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme och lägg i fisken. Låt sjuda tills den är klar, ca 5 min. Vänd eventuellt fisken om vätskan ej täcker efter halva tillagningstiden.
Dela salladslök i grova bitar och plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg ner i pannan när bara någon minut av fiskens koktid återstår. Låt sjunka ihop och bli varmt.
Fördela ris i djupa tallrikar och toppa med sojapocherad torsk och grönsaker. Skeda över lite av sojasåsen och toppa med sesamfrön.
Smaklig måltid!