Sojapocherad torsk med grönkål, fullkornsris och sesamfrön
20-30
Laktosfri
6
Points®värde per portion

Sojapocherad torsk med grönkål, fullkornsris och sesamfrön

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • vitvinsvinäger

Till servering

Fullkornsris
1 dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ msk

Sojapocherad torsk

Röd chili
½ st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Vatten
1½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ dl
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salladslök
1 förp
Grönkål
100 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Koka fullkornsris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sojapocherad torsk: Strimla röd chili och skär torskfilé i portionsbitar. Tillsätt vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och röd chili i en stekpanna. Låt koka upp och sänk sedan till medelvärme och lägg i fisken. Låt sjuda tills den är klar, ca 5 min. Vänd eventuellt fisken om vätskan ej täcker efter halva tillagningstiden. 
  3. Dela salladslök i grova bitar och plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg ner i pannan när bara någon minut av fiskens koktid återstår. Låt sjunka ihop och bli varmt. 
  4. Servering: Fördela ris i djupa tallrikar och toppa med sojapocherad torsk och grönsaker. Skeda över lite av sojasåsen och toppa med sesamfrön.