Kyckling med rostade rotfrukter och mild chilisås
35-45
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Kyckling med rostade rotfrukter och mild chilisås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Ugnsrostade rotfrukter

Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Neutral olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Chilisås

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sweet chilisås
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Till servering

Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostade rotfrukter: Klyfta potatis och rödlök. Skala och skär morötter i stavar. Lägg potatis och morot på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min. Lägg rödlöken på plåten med potatisen efter halva tillagningstiden. 
  3. Kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 7 min per sida, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
  4. Chilisås: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med sweet chilisås och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.
  5. Servera kycklingen med ugnsrostade rotfrukter, chilisås och ruccola.