Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön och salladslök
30-40
Vegetariskt

Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön och salladslök

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • neutral olja

Sojapicklad svamp

Champinjoner
125 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Socker
1 msk

Topping

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salladslök
1 förp
Rädisor
1 förp
Koriander
20 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp

Kålpannkaka

Vetemjöl (Vete)
1 ¼ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Ägg (Ägg)
3 st
Salt
1 krm
Vitkål
250 g
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 649 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 59 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Sojapicklad svamp: Kvarta champinjoner. Koka upp japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull. Tillsätt svampen och låt koka ca 1 min. Dra från värmen och låt stå till servering.
  2. Topping: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en liten skål. 
  3. Finstrimla salladslök och skiva rädisor så tunt som möjligt. Lägg i en bunke med iskallt vatten. 
  4. Kålpannkaka: Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla vitkål och blanda ner i smeten.
  5. Kålpannkaka: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek pannkakssmeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun. 
  6. Topping: Grovhacka koriander (även stjälken). Häll av salladslök och rädisor.
  7. Dela på pannkakan, så att det blir 2 halvor. Lägg upp på tallrik och ringla över majonnäs och teriyakisås. Toppa med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön, rädisor, salladslök och koriander.