30-40
Vegetariskt
Okonomiyaki - Japansk kålpannkaka med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön och salladslök
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- socker
- vetemjöl
- mjölk
- salt
- neutral olja
Sojapicklad svamp
Champinjoner
125 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vatten
1 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Socker
1 msk
Topping
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Salladslök
1 förp
Rädisor
1 förp
Koriander
20 g
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Kålpannkaka
Vetemjöl (Vete)
1 ¼ dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Ägg (Ägg)
3 st
Salt
1 krm
Vitkål
250 g
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 648 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Sojapicklad svamp: Kvarta champinjoner. Koka upp japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och socker i en liten kastrull. Tillsätt svampen och låt koka ca 1 min. Dra från värmen och låt stå till servering.
- Topping: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg i en liten skål.
- Finstrimla salladslök och skiva rädisor så tunt som möjligt. Lägg i en bunke med iskallt vatten.
- Kålpannkaka: Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla vitkål och blanda ner i smeten.
- Kålpannkaka: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek pannkakssmeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun.
- Topping: Grovhacka koriander (även stjälken). Häll av salladslök och rädisor.
- Dela på pannkakan, så att det blir 2 halvor. Lägg upp på tallrik och ringla över majonnäs och teriyakisås. Toppa med sojapicklad svamp, rostade sesamfrön, rädisor, salladslök och koriander.