Bakade skogschampinjoner med rotsellipuré, brynt hasselnötssmör och rårörda lingon
Utan gluten
Vegetariskt

Bakade skogschampinjoner med rotsellipuré, brynt hasselnötssmör och rårörda lingon

3.8 (105)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • svartpeppar
Rotselleri
150 g
(Selleri)
Mospotatis
400 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Timjan
10 g
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
1 ½ msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Skogschampinjoner
200 g
Smör
20 g
(Mjölk)
Hasselnötter
20 g
(Hasselnötter)
Rårörda lingon
1 dl
Timjan
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 669 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och skär rotselleri och mospotatis i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
Repa bladen från timjan. Häll av och skölj små vita bönor. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, timjan, salt och rikligt med nymald svartpeppar till en dressing i en skål. Lägg champinjoner och bönor i en ugnsform och blanda med dressingen. Baka mitt i ugnen ca 15 min. 
Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt. Vänd ner hasselnötterna.
Häll av potatis och rotselleri. Mosa med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt smör och mjölk och vispa till en slät puré. Smaka av med salt.
Servera bakade skogschampinjoner med rotsellripuré, brynt hasselnötssmör och råröda lingon. Toppa med timjan.
Smaklig måltid!