Bakade skogschampinjoner med rotsellipuré, brynt hasselnötssmör och rårörda lingon
35-45
Utan gluten
Vegetariskt

Bakade skogschampinjoner med rotsellipuré, brynt hasselnötssmör och rårörda lingon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • svartpeppar

Rotsellipuré

Rotselleri (Selleri)
150 g
Mospotatis
400 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Salt
½ tsk

Bakade skogschampinjoner

Timjan
10 g
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
1 ½ msk
Balsamvinäger
1 ½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Skogschampinjoner
200 g

Brynt hasselnötssmör

Smör (Mjölk)
20 g
Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g

Till servering

Rårörda lingon
1 dl
Timjan
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 669 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Rotselleripuré: Skala och skär rotselleri och mospotatis i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Bakade skogschampinjoner: Repa bladen från timjan. Häll av och skölj små vita bönor. Blanda ihop olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök, timjan, salt och rikligt med nymald svartpeppar till en dressing i en skål. Lägg champinjoner och bönor i en ugnsform och blanda med dressingen. Baka mitt i ugnen ca 15 min. 
  4. Brynt hasselnötsmör: Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt. Vänd ner hasselnötterna.
  5. Rotselleripuré: Häll av potatis och rotselleri. Mosa med en potatisstöt eller elvisp. Tillsätt smör och mjölk och vispa till en slät puré. Smaka av med salt.
  6. Servering: Servera bakade skogschampinjoner med rotsellripuré, brynt hasselnötssmör och råröda lingon. Toppa med timjan.